Friday, July 1, 2011

kehidupan hanya permainan, kan?



salam.

seminggu yg sgt meletihkan...(':

adoi, dalam seminggu je macam2 berlaku...hidup jauh dari family agak susah kan?kan? ahahaha. kantoi dulu manja sgt. semua benda mintak mama buat..d:

sekarang dari segala hal yg kecik2 sampai yg besar2 semuaaaa kena buat sendiri. bayar sewa rumah, bayar bil, shopping barang dapur, basuh baju, g kedai, jahit baju terkoyakkk wah x sukaanya,kemas dapur, lari2 beli sabun dh habis etc.etc....tu tak masuk bab benkyou(study),kesihatan diri, persekitaran lagi...


aiyoyo~dulu kalau hujan ke apa, xyah dok kalut nak tengok tenkiyohou(ramalan kaji cuaca)..sebab hujan ke tak ke, style nak kuar jugak. pedulilah hujan ke tak, i naik kete so xdak kaitan...tudiaa perangai time kat mesia -.-' tapi, kat sini sekali hujan mmg over berlitup habis tak maw maw sampai dua lapis baju hujan siap dgn payung lagi mmg pembaziran plastik sungguh, umpama kambing tak nak kena hujan.


and dalam minggu ini jugak, saya telah terponteng satu kelas. haihh~ bukannya sbb not well atau mengantok. ntahlah, maybe masalah hati.hati tu tetiba rasa x cukup kuat untuk terus stand tegak2 kat situ, maka nya saya perlu balik ke rumah sekejap and tenangkan diri dan settlekan masalah hati sendiri.rasa bersalah pulak.hurm, manusia nii, lemah kan?


tapi bila fikir2 balik, yup..kehidupan kan hanya permainan kan...why take too serious about something that we consider as a game??love, job, study, shopping, sleep.semuanya hanya part of the game kan...tapi perkara yg melibatkan pengisian hati adalah perkara SERIUS.ececece. capslock untuk penegasan.LOL ;D




haaa, tengok dalam Al-Quran pon tulis...kehidupan dunia itu hanyalah permainan.. jelas dan terang ditulis...adoi, diri sendiri mmg selalu sgt lalai sjk dua menjak ni...minggu ni macam satu rawatan pemulihan la kot..hihihi...thanx ada kawan2 yg selalu sgt ingatkan saya...thanx korang! muahhhh!

okay bye! nak p buat cup cake lagi. salah satu cara nak hilangkan stress. hahahaha~mmg belambak la kan cupcake jadinya nanti kalau stiap kali nak ilang stress dok buat cupcake d: ganti lah dgn buat pizza pulak..^_^


5 comments:

Nik Muhammad Faiz said...

menarik...! susah hidup ni...macam2 pon ada...alahai...ops...jangan mengeluh ok...take ur feet...come on let make happier..

syafa mohamed said...

fin sensei:)
bangga dengan kamu^^

atien said...

syafa...eiii~x maw jadi senseiiii...syafa i miss you...

nik..hihi, saje layan feeling sedih tulis kat blog ^_^

city zooliecar said...

aku like part tudia perangai kt malaysia,, hahahahaha,, dah jauh baru sdar an,, trok jgak kite kt mlysia upenye,hohoho

Zinedine Zaiddin said...

All the best. Ramai yang sedia membantu cik fin, walaupun sekadar menjadi bahu untuk jadi tempat menangis~