Friday, August 19, 2011

bercakap mengenai kepanasan....


salam. dah masuk 19 hari berpuasa. cepatnya masa berlalu~ TT

okay. alkisahnya, saya dan rakan2 telah ke tokyo selama seminggu. okay banyak cerita. serius banyak sgt cerita tak taw nak start yg mana satu. insyaAllah akan buat entry2 asing pasal pengisian program yg saya pergi sepanjang minggu lepas.

err, actually nak cakap pasal kepanasan tokyo tu. haaa~ mesti ada yg cakap 'oh, u ni tak bersyukur lah' 'panas sikit pon ngade2 nak kecoh2'...okay tak tak. bukan niat nak mengada pon, tapi nak cakap yg sebetulnya kalau nak banding dengan temperature dekat sendai yg skrg ni 22-25 degree, tokyo tu mmg sgt panas sebab cecah 37degree. yo! 37degree okayy time i sampai haritu!


hari balik, time i lepak kat shinjuku and harajuku,4 helai baju tukar setiap 2 jam kat toilet sbb tak tahan rasa panas baju ni, tukar baju lain pulak, dengan peluh x hingatt -.-'


dan disebabkan berpuasa, dengan kepanasan melampau, mmg dehydrated sgt2. tapi,yg bestnya, semangat bershopping tu still ada!lalu melangkah la nur fatihin ni sorang2 dia p harajuku, syurga fashion yg mmg terkenal kat seluruh dunia.


serius ramai gila orang. memang ada rasa nak pngsan -.-'


and ini adalah benda yg paling menarik perhatian i. toilet kat sini warna pink yg mmg pink gila and then tulis CUTIE, kalau untuk guys die tulis HERO.. s0, korang sapa yg rasa die CUTE OR HERO haa, boleh la masuk toilet kat harajuku ni!



serius pink gila! ^^

tapi i sempat shopping dalam 2 jam lebih ja kat harajuku ni sbb tak tahan dah panas. style serbu kedai yg ada aircond ja semua, then trus kuar...express shopping la KONONNYA. tapi tangan penuh paper bag yg shopping tu..sigh~#gila shopping budak ni ;D


err, xde niat nak condemn tempat siapa2 ya pasal kepanasan tu, or nak kutuk tempat siapa2 ke...oh tidak tidak. just nak share perasaan saya selaku kanak2 sendai yg turun ke tokyo dan merasa kepanasan yg sgt membahang. yelah, kadang2 manusia ni sensitif, salah faham lah pulak nanti... -.-' ramadhan ni, jomlah bersihkan hati...apa yg org cakap tu, x semestinya ada kaitan dengan kita pon, xpun kalau betul2 terasa dengan apa2, cuba ambil dari sudut yg positif. yeah! POSITIF YA POSITIF..hati tu kena sentiasa bersih...(:



selitan gambar at chiba port. i x naik pon bot tu, tangkap gambar je lebih #mabuk laut ;D


bye!


1 comment:

*rainyscream* said...

kt malaysia pon semakin panas..tp toilet tu sgt comel!!! teringin nak g jepun~ T-T

visit mine: http://rainyscream.blogspot.com/ TQ ^-^