Thursday, August 4, 2011

let's improve our life

salam.

last usrah, i learned about this from my lovely naqibah.

setiap orang ada jahiliah masing2...and yg penting adalah semangat untuk berubah tu.....

"sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum sehingga mereka mengubah keadaan yg ada pada mereka sendiri" ar-Rad' : 11

memang sukar nak berubah, mcm yg i post before ni mengenai percakapan dan pandangan orang pada diri kita...sometimes people who close to us can be the barrier, apatah lagi kalau yg x kenal sgt...but the thing is, it is between you and Him...s0, who cares about what others will think kan...

dalam bulan ramadhan ni marilah kita ajar diri kita untuk mula bersangka baik dengan orang lain.... because if someone want to make a change in their life, you don't make silly things about him/her. bcoz its rude. like seriously, if your words can't make benefits to the others, then it is better for you to keep silent. a harsh word is much more sharper than a blade.

1 comment:

Ainul Arina Madhiah said...

salam ziarah dari jordan..

ramadan kareem ^_^