Saturday, May 7, 2011

Japan's life : oh, topi!

okay, abaikan kisah lawak lain di hari pertama ke kelas. menghadiri majlis kemasukan pelajar baru di universiti. sememangnya suasana U di sini agak berbeza dengan di malaysia.


tapi, x mengapa. abaikan juga fakta bahawa hanya saya seorang sahaja gaijin(pelajar dari luar di negara) di kelas tersebut. dan hakikat bahawa hanya saya seorang yg berhijab di dalam dewan di mana pelajar engineering berhimpun. -_-"


abaikan juga bilangan pelajar perempuan yg hanya 4 org di dalam kelas saya.kerana,perkara yg paling menarik perhatian saya adalah TOPI. yaaa, topi.pada hari pertama, saya mendapat topi ini.abaikan karpet pink yg striking tapi comel d:


mengandaikan bahawa topi ini penting untuk kegunaan tertentu dalam pembelajaran mechanical engineering, saya pon bersangka baik.


tapi, rupa rupanya, sewaktu sesi taklimat...sensei berkata,

*translate dilakukan sesedap hati saya


"topi ini perlu dibawa ke mana2. kalau ada rasa jishin(gempa bumi) sikit, terus pakai ye. sila bawak ke mana2 pon ye."what??? satu dewan kecoh. saya pulak gelak. hahaha. okay, ini sangat lawak. sememangnya jishin itu bahaya,tapi tapi tapi, untuk bawa topi tu ke mana2...errr.errr.entahlah. -_-"


dan mereka siap suruh try pakai sekali. okay, fine. adakah ini seriussss?????


fuh, bertenang. waktu rehat jumpa kawan2 mesia dari course lain, xde pon yg dapat topi nii..
eh eh, kami pelajar mechanical ni je ke yg bahaya kalau kena jishin -_-" eh think positive, kami adalah pelajar2 terpilih yg peru diselamatkan kalau ada jishin. -_-"


ah, dah2. pening. balik kat rumah, asyik pandang je topi ni.menarik perhatian btoll..haihh~try je la kejap d:


okay jugak kan.hihi


okaylah,dah. esok saya start kelas macam biasa. saya dah jadi pelajar university balik! yay!

byee!

1 comment:

Iskandar Shah said...

comel nye kau fin! hahahahahaha!