Thursday, May 19, 2011

japan's life : HALAL FOOD

salam.

asyik meluahkan rintihan, mari kita dengar benda2 best pulak.hari ini saya nak cerita pasal university saya! yay!



nampak tak? nampak tak? penat i jinjat kaki nak tunjuk 'TOHOKU UNIVERSITY' tuu (':



salah satu sebab utama saya memilih untuk belajar di tohoku university, adalah disebabkan makanan halal. yes! jgn ingat semua tempat kat jepun ni x jual makanan halal. abaikan pak pak arab yg jual makanan halal, fokus hari ini adalah mengenai 'org jepun yg jual makanan halal'! *waaaahhh, serius bunyinya.mcm nak berbahas. -.-'


di tohoku dai(university) punya cafe, terdapat sgt banyak makanan. tapi, tapi, tapi.jgn nak pepandai ambik je! di tag2 nama makanan tersebut anda perlu mencari, simbol halal.alaa, yg macam kat malaysia tu. siap ada tulisan jawi lagi.



x dapat nak bayangkan?okay, takpe. nur fatihin yg baik hati dah tolong amikkan gambar.


haaaa, itu kari sayur. uhuk2. ehem, mmg la saya x mkn kann.*buat muka garang



haaa, yg ini boleh diterima perut sikit. potato yg ala2 mcdonald punya tu. emmmphhh, sedapnya mcd!!!teringat pulak T____T


sbnrnya ada banyak lagi halal menu kat sini, cuma mls nak ambik gambar. ada ayam percik, ayam black pepper..ada seafood curry, ada fish fillet and fries and etc. banyak ye banyak!



ni hah, certificate 'halal food'. say 'NO!' 'NO!' to alcohol n pork.


dan kalau cafe ada makanan halal tapi, x tunjuk cafe yg cantik lagi versatile, mmg x lengkap lah kan.aha! berlagak.



ini, adalah salah satu cafe dalam tohoku dai.kampus di Aoba. boleh buat kenduri kawin dalam ni sbb cantik sgt.pastu, pengantin boleh berdiri kat atas kat tempat i tgkap gmbr ni sambil lambai2 kat bawah. pastu boleh lalu turun ikut tangga cantik mcm cerita cinderella. okay, i nak kawin kat sini!



okaylah, that's all. that's all. that's all. nak tengok gambar kami selepas kenyang makan di cafe yg sedap? nah, letak satu ja!




amboii, depannya,yg paling depan tu. -_-"



okaylah, sampai di sini saajaaaa!!!kesimpulannya,sape muslim yg datang belajar kat sini tapi x reti masak, jgn risau kerana anda x akan kebuluran. sekian, terima kasih. nanti i update lagi keyh.byeee!!!

4 comments:

Hanis MY said...

wewittt ada blog rupanya... moh ler jenguk blog akak plak k... tatau plak pasal menu ni, thanks for sharing dear...

Cik TeN10 said...

wah2.. nk dtg tohoku sbb mknn ye.. btw mne u jmpe blog i ni ?? haha

syL said...

bestnye dok sendai dai

nur fatihin said...

best! best! (: