Wednesday, October 19, 2011

lets improve our solat (2)

salam.

hey. HYEEEEEE!!!! happy nya dapat update blog. yayyy!! http://www.emocutez.com

okay fine.

hari ni i update pasal meaning doa iftitah...kesinambungan dari post lepas, to improve our solat!yosh! yosh!





macam kecik je. kalau nak tumbesaran die besar, kelik laju2 kat gambar ni ye (:



and pesanan riang gembira hari ni, JANGAN BACA JE, tapi HAFAL!!


mesti korang macam, ' eiiii, apesal dia niii, rushing2 nak g mana...eiii, geram geram' sambil buat muka ceni kan? http://www.emocutez.com   hahahahaha!


but, im sorry! really. memang nak tulis panjang2, tapi ada kerja sikit.


quick post. sorryyyy T___T  byeee!


p/s : will update later about other meaning pulakk...(:


2 comments:

Zinedine Zaiddin said...

tapi doa iftitah ni ramai yang skip..terus masuk al-fatihah. sebab hukum bacaan dia sunat aje..orang kate.

nur fatihin said...

ape la zaiddin..ikut 'org kate'..haha~ doa iftitah memang la sunat je..tapi ada hadis pasal ni,

'sesungguhnya tidak sempurna solat sehingga berwuduk dgn sempurna.kemudian bertakbir memuji Allah dan menyanjungnya dgn membaca ayat2 Al-Quran' hadis riwayat Abu Daud.

boleh je nak start terus dgn al fatihah...tapi, cuba fikir balik, kita nak mengadap Allah so, greeting mestila nak cantik cantik.

contoh macam, kita nak pergi rumah org, then kita greet dgn bagi salam. kenapa kita bg salam? hukum salam kan sunat ja. tapi, kita bagi salam sbb kita nak masuk rumah orang dengan cara tertib dan berhemah..

macam tu jugakla dalam solat...kita nak mengadap Tuhan... jadi,kalau dengan manusia kita boleh tertib2 bersopan bagi salam nak masuk rumah, kenapa tidak dengan Allah?

(: