Thursday, October 20, 2011

si pemalas yg bangun lambat -.-'

salam.


this last few days, i memang selalu bangun lambat.bangun kelam kelibut, siap2, kayuh basikal laju2 n terpacak terus depan klas.penat weyyy panjat bukit. T_T eh cop cop. bukan bangun lambat kes terlepas subuh ni. oh tidak tidak...


subuh kat sini dalam pkul 4.30 pg.. nak tak nak, kau kena bangun jugak kejap, g solat. lepas solat terjun balik atas katil, sambung tido. zzzzzZZZ


okay ini adalah perangai yg sangat tak perlu diikut. tidur lepas subuh. hidoiiiiiii~(org jepun ckp ni utk mnggambarkan sesuatu perbuatan yg teruk d:)


kalau kat malaysia, lepas subuh, ini cerita time study kat UM lah ye..lepas subuh, terus siap, mana ada time nak tido2 ni. kau nak kena lempang kalau tido balik?? dush2.lempang diri sendiri je la -___-" dah la org jepun ni strict, kau lewat sekali mmg la dia senyum, tapi nantii...haaa~ tawula apa dia comment kat jadual kehadiran... sbb bagi org jepun, kehadiran ke kelas dan TIDAK LEWAT tu adalah perkara yg saaaaaaangaaaaattt penting! 


aish lebih pulak bercakap. sebenarnya nak beritahu sebab saya bangun lambat ni, SALAHKAN JAM LOCENG! jam loceng saya yg dibeli time mula2 datang jepun, semangat membara nak p klas,kononnya! ececece, sampai2 terus nak beli jam loceng. ya, jam loceng yg dibeli dengan semangat penuh tahap maksima itu sudah jatuh rosak terperosok celah katil. oh , amat kasihan. dalam hati  [padan muka!! ]


wahahaha! sapa suruh bising sangat pagi2!!


jadi skrg saya hanya bergantung dgn smart phone punya alarm, yg sgt lebih annoying,tapi MALANGNYA saya x sampai hati pulak nak campak dia tolak jatuh dari katil. almaklumlah, bayar pon x abis lagi...-.-'


then,sewaktu tengah berfikir sedalam-dalamnya mengenai cara bangun pagi dengan penuh riang ria lagi bertenaga(tipu! padahal tengah dok blogwalking d:), terjumpa pulak gambar comel kat chibird punya tumbler...^_^





wahahaha! SUPER CUTE kan?? lagi lagi kalau ada moving clock tu..senang sikit, kalau i rasa nak cepuk(gile ganas si fin ni -.-') and belasah alarm clock tu dia pandai2 la dia lari sendiri...then, kalau dia lari, sebab geram punya pasal, mesti la i kejar, so secara automatiknya i akan bangun dari tidur and dapat exercise free sebab main kejar mengejar di pagi hari. bagus dak teori i ni?? welll~ d:

haha. okay entry merepek. tapi, kan best kalau dapat bright lights tu..kalau pagi2, automatically tingkap terbuka and sunshine masuk. waaaa~ bestnyaaa!!! x pon duduk kat malaysia, mama or kakak n adik tolong kejut ke.. xpayah susah2 nak berperang bermasam muka dengan smart phone... 


okay fine. pengajarannya, SILA AJAR DIRI UNTUK BERDIKARI!jangan nak selalu berharap bantuan orang, dan jangan nak bergaduh dengan smart phone, sbb kalau dia rosak, anda yg susah!. sekian, terima kasih 

4 comments:

Juey Ha said...

saye selalu cepatkan mse dkt jm. klo bgun tido selalu xingt dah kite cepatkn mse,so mesti cepat2 siap n xde perasaan 'tido keja lagi la" hehe

fatinshah said...

installment ka hp tu?

nur fatihin said...

Juey ha : waahhh~ bagusnya... i kalau cepatkan jam, pagi tu mesti ingat jugak punya. so kalau kunci jam awal 10 minit, end up bgun lewat 30 minit T__T

nur fatihin said...

fatinshah : haha... beli ifon bayar bulan2... bayar sekali dgn bil internet bulan2 d: